Red Bull

Hiába fellebbeztek, marad Ricciardo kizárása

A versenybíróság utólag kizárta, mert autójában szabálytalan - a megengedett óránkénti 100 kilogrammnál nagyobb - volt a benzináramlás.

2014.04.15 11:49MTI

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékes bizottsága elutasította kedden a Forma-1-es Red Bull istálló fellebbezését, melyet Daniel Ricciardónak, az osztrák csapat pilótájának ausztráliai kizárása ellen nyújtottak be.

Ricciardo a szezonnyitó futamon hazai közönség előtt második lett, ám a versenybíróság utólag kizárta, mert autójában szabálytalan - a megengedett óránkénti 100 kilogrammnál nagyobb - volt a benzináramlás.

A FIA keddi közleménye szerint a bizottság az érintettek meghallgatása után úgy döntött, érvényben hagyja a szankciót.

A világbajnoki pontversenyben vezető Mercedes istálló ügyvédje a tárgyaláson azt kérte: a testület szabjon ki súlyosabb, felfüggesztett büntetést a Red Bullra, hogy az osztrák gárda a továbbiakban ne követhesse el a szabályszegést. A FIA nem közölte, hogy Ricciardo kizárásán kívül sújtja-e még bármilyen szankcióval a Red Bullt.

A döntés nyomán az Ausztrál Nagydíjon tehát a győztes Nico Rosberg (Mercedes) mögött a dán Kevin Magnussen (McLaren) és a brit Jenson Button (McLaren) végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.