A 12. csapat

Forma-1 - Haas Formula lesz az amerikai csapat neve

Haas Formula néven indul majd a Forma-1-ben az autós gyorsasági sorozat új, amerikai csapata.

2014.04.14 19:40MTI
freedigitalphotos.net/Chuck Felix

Bernie Ecclestone, az F1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember a hónap elején, a Bahreini Nagydíj helyszínén beszélt arról, hogy az amerikai NASCAR-sorozatban szereplő egyik együttes alapítója, Gene Haas az F1-ben is indíthatna egy istállót.

Ugyanezt erősítette meg hétfőn sajtótájékoztatón maga Haas, hozzátéve: a következő egy hónapban eldől, hogy már jövőre vagy csak 2016-ban kapcsolódik-e be csapata az F1-be. A legfontosabb kérdés most az, hogy milyen gyorsan lehet motorszállítót találni, illetve, hogy milyen lenne az autó.

Az olasz Dallara állítólag "készen áll" arra, hogy megtervezze a kocsit, de ha szűkös az idő, akkor csak 2016-ban debütál az új csapat a Forma-1-ben. A jelenlegi szabályok szerint legfeljebb 13 istálló állhat rajthoz az F1-es világbajnokságon. Most 11 gárda szerepel a mezőnyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.