Forma-1

A Red Bull és a Mercedes is bemutatta idei modelljét

A sorozatban négy világbajnoki címet nyert Sebastian Vettel új társával, az ausztrál Daniel Ricciardóval együtt rántotta le a leplet a Red Bull RB10-es modelljéről, amely ránézésre nem sokban különbözik a tavalyi autótól.

2014.01.28 10:32MTI
Forrás: en.espnf1.com

Közvetlenül a spanyolországi Jerezben kezdődő, négynapos tesztelés előtt mutatta be az idei Forma-1-es autóját az egyéniben és a konstruktőrök között is címvédő Red Bull, valamint a csapatok között tavaly másodikként zárt Mercedes.

A stuttgarti istálló nagyjából 20 perccel korábban prezentálta versenygépét, amelynek orrkiképzése a többi autóéhoz hasonlóan módosult, ám a Mercedesnél elegáns formát választottak, talán leginkább a Ferrariéhoz hasonló megoldással.

Az Ezüstnyíl - amely az F1 W05 kódjelet viseli - múlt pénteken már megtett 40 kilométert, akkor a német Nico Rosberg ült a volán mögött. A jerezi tesztelésen először a brit Lewis Hamilton kap majd lehetőséget az autó kipróbálására.

A sorozatban négy világbajnoki címet nyert Sebastian Vettel új társával, az ausztrál Daniel Ricciardóval együtt rántotta le a leplet a Red Bull RB10-es modelljéről, amely ránézésre nem sokban különbözik a tavalyi autótól. Az orrkiképzés itt is módosult, de a változás nem olyan szembetűnő, mint néhány más csapatnál.

A jerezi gyakorláson mutatkoznak be a mostantól használatos 1,6 literes turbómotorok, valamint a szabályváltoztatások miatt szinte teljesen újratervezett autók. Az istállók a szezon előtt összesen 12 napot tesztelnek, február 19. és 22., valamint február 27. és március 2. között ugyanis a Bahreini Nagydíj helyszínén, Szahírban is a volán mögé ülnek a pilóták.

A csapatok a teszteken csak egy autóval vehetnek részt, s a versenyzők váltják egymást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.