A drukkerek döntenek

F14T lehet az új Forma-1-es Ferrari kódjele

A Forma-1-es Ferrari istálló idei versenyautóját az F14T kódjelzéssel látják majd el, mivel ez volt a legnépszerűbb az olasz csapat szurkolói között meghirdetett, január 15. és 23. között lebonyolított internetes voksoláson.

2014.01.24 15:23MTI

A maranellói gárda pénteken jelentette be, hogy 208 országból összesen több mint 1,1 millió szavazat érkezett, s az F14T valamivel több mint 19 ezerrel előzte meg az F166 Turbo elnevezést.

"Elképesztően sokan vettek részt a voksoláson, ez pedig jól mutatja, hogy a Ferrari mennyire népszerű világszerte - mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. - Ez még nagyobb lendületet ad ahhoz, hogy az idén sikeresek legyünk."

A tavaly a konstruktőrök között harmadik Ferrarinál - amely szombaton honlapján mutatja be az idei autóját - ebben az évben a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso, és a gárda utolsó egyéni vb-győztese (2007), a finn Kimi Räikkönen vezeti majd a tűzpiros versenygépeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.