Forma-1

A szurkolók választhatják ki az új Ferrari kódjelét

A Forma-1-es Ferrari istálló, amelynek világszerte milliós rajongótábora van, a szurkolóit kéri fel arra, hogy döntsenek a 2014-es modell kódjelzéséről.

2013.12.20 17:35MTI
MTI

A rajongók januárban, egy internetes szavazáson választhatják ki a nekik legjobban tetsző fantázianevet. A Ferrari ebben az évben F138-as kódjelzéssel látta el a versenyautót, utalva egyrészt 2013-ra, másrészt a szezon végéig használt V8-as motorokra, amelyek helyett jövőre már V6-os turbós erőforrások lesznek az elitkategóriában.

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonsót és az egyszeres - 2007-ben épp a Ferrarival - vb-győztes finn Kimi Räikkönent foglalkoztató csapatnak félmilliós tábora van a Facebookon, a Twitter-oldalát 670 ezren követik, az autógyár Facebook-oldalát pedig 12,6 millióan böngészik. Alonso az idén második volt az egyéni pontversenyben, míg a Ferrari a konstruktőrök között harmadikként zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.