Egy Fiestával vág neki a volt Forma-1-es versenyző

Kubica jövőre a Fordnál ralizik

Egy Ford Fiestával vág neki a jövő évi rali-világbajnokságnak Robert Kubica, a lengyelek korábbi Forma-1-es versenyzője, aki két éve szenvedett súlyos balesetet.

2013.12.13 16:10MTI
MTI, archív

A Ford pénteken azt is közölte, hogy az összetettben négyszer is ezüstérmes finn Mikko Hirvonen visszatér a Citroentől. A 29 éves Kubica a mostani idényben egy Citroen volánjánál megnyerte a WRC2, azaz a "másodosztály" összetett pontversenyét, mivel hét futamból ötön diadalmaskodott.

Kubica 2011. február 6-án, egy olaszországi raliviadalon szenvedett súlyos balesetet. Akkor karját, lábát és kézfejét is többször meg kellett operálni, és 11 hétig volt kórházban. A lengyel versenyző a Forma-1-ben 2006-os debütálása után 76 GP-n állt rajthoz, 273 pontot szerzett, s megnyerte a 2008-as Kanadai Nagydíjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.