A Pirelli gumik nagy terhelésnek lesznek kitéve

Forma-1: a héten már élesben vizsgáznak a turbómotorok

Az istállók a szezon előtt összesen 12 napot tesztelnek, február 19. és 22., valamint február 27. és március 2. között ugyanis a Bahreini Nagydíj helyszínén, Szahírban is a volán mögé ülnek a pilóták.

2014.01.27 10:44MTI

A spanyolországi Jerezben kerül sor keddtől péntekig az idei Forma-1-es világbajnokság első hivatalos tesztjére, amelyen bemutatkoznak a mostantól használatos 1,6 literes turbómotorok.

Az istállók a szezon előtt összesen 12 napot tesztelnek, február 19. és 22., valamint február 27. és március 2. között ugyanis a Bahreini Nagydíj helyszínén, Szahírban is a volán mögé ülnek a pilóták.

A csapatok a teszteken csak egy autóval vehetnek részt, a versenyzők váltják egymást a különböző napokon.

A 4,428 kilométer hosszú korábbi F1-es jerezi pályán a meteorológiai előrejelzések szerint 16 fok körüli hőmérséklet várható a héten, és akár az eső is eleredhet. A spanyolországi helyszínen meglehetősen durva az aszfalt, így a Pirelli gumik nagyobb terhelésnek lesznek kitéve. A jelenlegi helyzet szerint a 11 istálló közül csak a Lotus nem vesz majd részt az első gyakorlásokon.

Szahírban - ahol április elején lesz a Bahreini Nagydíj -, a sivatagi 5,412 kilométer hosszú pályán már jóval magasabb lesz a hőmérséklet, így ott a nagy hőségben sorra kerülő vb-futamokra tudnak majd megfelelően felkészülni a csapatok.

A világbajnoki idény március 16-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.