Többet hazudik a szebbik nem a költésről

Ha pénzről van szó, a nő elkezd takargatni?

Azt nem lehet mondani, hogy a nők nagy része "aranyásó" - de egy új felmérés szerint igen félrevezetően tud viselkedni egy nő, ha a pénzről van szó.

2012.05.03 14:22ma.hu

Meghökkentő felfedezésre jutott egy kutatás, amely arra volt kíváncsi, mennyit hazudnak a nők és a férfiak, ha az anyagi helyzet, a pénz kerül szóba.

A Today.com és a Self.com 23 ezer ember bevonásával végzett felmérése szerint a hölgyek kétszer akkora valószínűséggel hazudnak a pénzről egy párkapcsolatban, mint az erősebbik nem tagjai!

Negyedük állította, hogy hazudott a párjának a pénzzel kapcsolatban. Például azt mondta, az a cipő, ami éppen a lábán van, már régi darab, holott egy akciós kiárusításon előző nap vette. Bevallani nem akarta, hogy költött egy újabb pár lábbelire.

A hölgyek 57 százaléka elismerte, hogy hazudott a pénzről a párkapcsolata valamely pontján, összehasonlítva a férfiakkal, akiknek csak 37 százaléka ismerte ezt el.

Ez meglehetősen érdekes, tekintve, hogy a résztvevők többsége - közel kétharmaduk - úgy gondolja, hogy az őszinteség anyagi szempontból ugyanolyan fontos, mint a hűség.

Mégis úgy tűnik, hogy a szebbik nem képviselői nem túlságosan bizonyulnak fair-nek, ha a pénzről van szó, vagyis, leginkább arról, hogy mire költöttek.

Persze, ha reálisan nézzük, nem nagy dolog, hogy vett-e valaki egy cipővel többet.

A nagyobb probléma az, ha a partnerek olyannyira eltérő mértékben költekeznek, hogy egyiküknek hazudnia kell, rejtegetnie kell a dolgokat, és félre kell vezetnie a párját, hogy a saját igényeit kielégítse...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.