A barátunk már nem beszél csajokról? Gyanús!

5 jel, hogy már többek vagytok, mint barátok!

Csodálatos érzés, amikor valakivel kapcsolatban azt érezzük: barátságunk rendíthetetlen, kikezdhetetlen. Csakhogy a jóbarátunk egy férfi. Mi a helyzet, ha a barátságnál már többet érzünk?

2012.04.29 14:52ma.hu

Különös a férfi-nő barátság. Mert bár a legtöbben azt állítják, nem létezik, bizonyos emberek között mégiscsak működik.

Általában azért, mert nem éreznek egymás iránt semmit, nem látják igazán a másikban a férfit/nőt, vagy pedig egy korábbi szerelem alakult át barátsággá. De mi a helyzet akkor, ha egy férfi és egy nő barátsága mégis szerelemmé alakul?

A legtöbb esetben kell hozzá idő, olykor nem is kevés. Ha azt gyanítjuk, már másként érzünk kedves fiúbarátunk iránt, mint korábban, és ez kölcsönös, lássuk az 5 jelet, amely alapján valóban kiderülhet, jól érezzük-e, hogy ez már több, mint barátság...

- A barátunk azt mondja: hiányozni fogsz

A férfi barát, aki többet érez a barátságnál egy nő iránt, olykor megkockáztat egy-egy árulkodó megjegyzést. Például, ha nyaralni megyünk, és tudja, hogy hosszabb ideig nem futunk majd össze, megmondja, hogy "hiányozni fogsz".

Ez az egyik fő jele annak, hogy érzelmeket táplál irántunk, és már nemcsak barátunk akar lenni. Attól függően, mi mit érzünk, mondhatjuk válaszképpen, hogy ő is hiányozni fog nekünk, vagy, hogy "köszönöm."

- A többiek kezdik észrevenni a "különleges köteléket"

A közeli barátok, akikkel egy társaságba járunk, könnyen kiszúrják, hogy valami megváltozott. Ők ugyanis kicsit kívülállóként nézik a jeleneteket és előbb észrevesznek dolgokat.

Megtörténhet, hogy elkezdenek mókás megjegyzéseket tenni, amelyek azonban egyértelmű célzások arra, hogy alakul köztünk valami. Ez kínos lehet nekünk, de biztos jele annak, hogy ez valóban így van.

- Hosszú órákon át tartó beszélgetések, amiket szeretünk

Amennyiben nagyon szívesen töltünk órákat a fiúbarátunkkal, és alig várjuk a beszélgetéseket, az lehet az első jele annak, hogy ez már kicsit több, mint barátság. Beszélgethetünk munkáról, napi feladatokról, de komolyabb, mélyebb témákról is. Az idő pedig úgy elmúlik, hogy észre se vesszük...

- Barátunk már nem említi a lányokat


A férfi barát, aki egyszercsak "elfelejt" beszámolni róla, milyen lányokkal ismerkedett meg mostanában, és már nem beszél a volt barátnőiről, valószínű, hogy többet érez irántunk, mint egyszerű barátságot. Minket nem szeretne bántani a témával...

- Felbosszant, ha a barátunk találkozik egy új lánnyal

A féltékenység egyértelmű jel. Ha már hallani is rossz róla, hogy fiú barátunk egy újabb lánnyal készül randira, akkor elég világos, hogy kapcsolatunk kezd átalakulni szerelemmé...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.