5 jel, hogy mégsem az igazival vagyunk

Honnan tudjuk, hogy rossz nőt választunk?

Egy válás manapság nem tűnik olyan borzasztó dolognak, ugyanis mindennapos - kivéve, ha az ember maga ül nyakig éppen ebben a helyzetben. Kivédhetjük, ha már az elején óvatosak vagyunk...

2012.05.02 18:55ma.hu

Jobb megelőzni a házasságot, mint aztán elválni - van benne valami. Nehéz belegondolni, és bevallani magunknak az igazat: a párunk nem igazán feleségnek való, kár lenne álmodozni és kiadni pénzt a lagzira.

De honnan tudhatjuk, hogy választottunk nem az igazi? Nemcsak arra van szükség, hogy fellebbentsük a rózsaszín fátylat egy időre (ami nem egyszerű...), és reálisan nézzük a dolgokat. Lássuk, vajon igazak-e a hölgyeményre az alábbi állítások...

- A barátaink nincsenek oda érte

Még ha barátainknak rossz is az ízlése a mozifilm- vagy egy zene-választást illetően, az nem jelenti azt, hogy ennyire rosszul ítélnek meg egy nőt. A barátok jól ismernek minket, és általában előbb észreveszik, hogy nem hozzánk való valaki.

Ha nem szívlelik őt, vagy a lány nem jön ki velük, az gondolkodóba ejthet bennünket. Amennyiben nem vagyunk biztosak a választottunk és a barátok közti viszonyban, kérdezzünk meg közülük valakinek a véleményét, akire kevésbé jellemző a részrehajlás. Persze nem kell csak az ő álláspontjuk miatt szakítanunk, de érdemes megfontolni a véleményüket...

- Nehéz vele "semmit sem csinálni"

Miután túlvagyunk a kezdeti izgalmas időszakon - az egymás alaposabb megismerésén, és azon, hogy mikor látjuk már meztelenül a másikat -, elérkezik az idő, amikor néha csak úgy tétlenül is ellennénk. Ha azonban azt vesszük észre, hogy semmit sem csinálni, élvezni a semmittevést és a szabadidőt nehézséget jelent együtt, ott bizony gond lehet.

- Állandóan bűnösnek érezzük magunkat


Kivéve, ha valami szörnyűséget követtünk el, semmi okunk nincs rá, hogy bűntudatunk legyen egy kapcsolatban. Tehát, ha a párunk ellenben folyton eléri, hogy hibásnak, bűnösnek érezzük magunkat, az azt jelzi, hogy nem illünk össze. A neheztelés, akár okkal, akár ok nélkül, csak súlyosbodni fog az idő folyamán. Jobb, ha kilépünk. Ez nem egy építő és motiváló kapcsolat.

- A szex nem elfogadható

Meglepően könnyű elhitetni magunkkal, hogy a szex elfogadható, ha egyébként jól megvagyunk egy lánnyal. Csakhogy egy biztos, boldog kapcsolatban élő párnak jobb a szexuális élete is, mint egy bizonytalanságban élőnek. Más szóval, a kielégítő szexuális élet az alapköve egy boldog párkapcsolatnak.

- A nő csodás - de nem akarunk elköteleződni


Gyanús jel, hogy bár a barátnőnk csinos, szexi, kedves és attól sem kap frászt, ha szeretnénk lemenni egyet sörözni a haverokkal, mégsem látjuk mellette magunkat örökké.

Hiába vagyunk egy olyan lánnyal, aki kedves, tisztességes, rendes és gyönyörű, ha mégis unalmat érzünk mellette és idegesít bennünket. Jobb elválni, kivéve persze, ha rossz passzunk csupán pár hónapig tart.

Lehetséges, hogy ez a kapcsolat nem megfelelő nekünk, de az is, hogy semmilyen hosszútávú kapcsolatra nem állunk éppen készen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.