Egyszerű súlycsökkentő módszerek koplalás nélkül

5 trükk: fogyjunk taktikázva és ujjnyalogatva!

Könnyedén is le lehet fogyni, ha néhány trükkel megkönnyítjük a dolgunkat. Taktikázni márpedig kell! Legalábbis, ha egészséges és hatékony fogyásról van szó...

2012.04.01 14:55ma.hu

Sokan esnek abba a hibába, hogy a fogyást a koplalással azonosítják. A hatékony fogyás azonban nem erről szól, hanem az étkezési szokásaink megváltoztatásáról, illetve arról, milyen összetevőkből készítünk el egy-egy finomságot.

Talán hihetetlen, de elegendő néhány étel kicserélése egy másikra, amely ugyanazt a szerepet tölti be - és máris megindul a fogyás. Íme 5 egyszerű trükk, amellyel könnyedén lefaraghatjuk a kilókat, mégsem igényelnek nagy megerőltetést.

- Cseréljük a magas kalóriatartalmú salátaöntetet olívaolajra

Takarítsunk meg egy nagy adag plusz kalóriát azzal, hogy a hizlaló salátaöntetek helyett néhány evőkanál olívaolajat használunk a salátára. A diéta-barát módszerrel finom ízt adunk fő-vagy előételeinkhez. Kerüljük a majonézt és más fehér szószokat, amelyek zsírral és extra kalóriákkal vannak tele.

- Naponta két nem húsos étel


Amennyiben gyorsan szeretnénk fogyni, legalább két nem húsos fogást fogyasszunk naponta. Ahhoz, hogy a fontos vitaminokkal és antioxidánsokkal feltöltődjünk, sokkal több zöldségre és gyümölcsre van szükség az étrendünkben.

Készítsünk ízletes salátákat és egészséges ropogtatnivalókat, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak vegetáriánusoknak való összetevőket, húsból pedig a soványat fogyasszuk.

- A cukrot cseréljük mézre

Receptjeinkben - ha valamilyen desszertet készítünk -, ha csak lehet, mézet használjunk cukor helyett. Kalóriák százaitól mentjük meg magunkat. A megadott cukormennyiség helyett annak a fele is elég mézből. Élvezzük a bűntudat-mentes desszerteket!

Készüljön a palacsinta is friss gyümölccsel és mézzel. Még mindig jobb három, közepes méretű palacsinta elfogyasztása, mint egy nagyobb gofrié. Ha reggelire eszünk például ilyen palacsintát, egész nap távol tartjuk magunkat az édességektől: nem fogunk sóvárogni utánuk.

- Csirkét a marhahús helyett

A grillezett csirke jobb választás a sovány marhahúsnál, akár magában, akár töltelékként esszük. Ez a gyorséttermi ételekre különösen érvényes tanács. Figyeljünk arra is, hogy sok zöldség legyen az adagban!

- Fűszeres falatok

Kalóriát csökkenthetünk úgy is, ha az étteremben fűszeres csirkeszárnyat fogyasztunk a kalóriabomba hamburgerek és sültkrumplik helyett. A csípős fűszereknek és szószoknak ugyanis anyagcsere-felpörgető hatásuk van. Zsírt égetnek és az ízük is páratlan!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.