Erős fagyokra készülhetünk

Többfelé várható havazás az országban

Vasárnap helyenként lehet némi napsütés, de országszerte többször erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé számíthatunk kisebb havazásra, hózáporra, záporokra.

2010.12.12 08:34idokep.hu/ fotó: MTI

A nyugati, északnyugati szél a délnyugati és északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk lesz, a Kisalföldön erős széllökések is előfordulhatnak. 0 és +5°C közé melegszik a levegő.

Hétfőn reggel nyugaton lesz kevesebb felhő, északkeleten, keleten havazás, hózápor valószínű. A Dunántúlon erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet, -1 és -7°C közé csökken a hőmérséklet.

Napközben a Dunától keletre többfelé várható további kisebb havazás, hószállingózás, nyugaton kevesebb lesz a felhő, ott napsütésre is számíthatunk.

A Dunántúlon és a középső országrészben sokfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. Délután -4 és +1°C közötti hőmérsékleteket mérhetünk majd.

A jövő héten a gyakran erősen felhős ég mellett elszórtan várhatóak hózáporok, de nagyobb mennyiségű csapadék sehol sem valószínű.

Hajnalonként erős fagyokra, és napközben is 0°C alatti hőmérsékletekre készülhetünk, valamint többször lesz erős, helyenként viharos a szél is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.