Munkában a tűzoltók

Havazás, ónos eső - kilenc műszaki mentés Zalában

Kilenc alkalommal vonultak ki útról lecsúszott, keresztbe fordult, elakadt tehergépjárművek és személygépkocsik műszaki mentéséhez szerdán a tűzoltók Zala megyében - tájékoztatta, a katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense az MTI-t.

2010.12.01 17:48MTI

Szabó István elmondta: a havazás miatt több elakadás is történt a megyében, de a mentést sok esetben "önerőből" oldották meg, traktorral húzták ki a megsüllyedt, árokba csúszott személygépkocsikat. A keszthelyi egységeket egy vonyarcvashegyi pincéhez riasztották, ahova betört a havas-latyakos víz. Salamon Róbert, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének közlése szerint a délelőtti órákban a 86-os főúton Zalalövőnél több tehergépkocsi, illetve járműszerelvény is elakadt, így egy időre megrekedt a városban a járműforgalom.

Délután a 86-os főúton, Bagod után egy elakadt tehergépkocsi tartotta fel a forgalmat.

A műszaki mentés idejére félpályás útlezárás volt érvényben. A rendőrök az Állami Közútkezelő Kht. munkatársaival együttműködve nyújtottak folyamatos segítséget a közlekedőknek. A közútkezelő ügyeletesének tájékoztatása szerint a 86-os főúton, egy kamion csúszott az árokba.

A mentése sikertelen volt, ezért ezt csütörtökre halasztották, de a közlekedést nem akadályozza.

Az MTI információi szerint a nap során történt balesetekben nem volt személyi sérülés. Zala megyében jelenleg az eső nehezíti a közlekedést. A havas, jeges, latyakos, utakat hajnal óta folyamatosan takarítják és sózzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.