Lezúdult az ég

Somogyban ónos eső, havazás nehezíti a közlekedés

Somogyban ónos eső, havazás nehezítette a közlekedést; több autó koccant, mások keresztbe fordultak az úton, a déli órákig egy helyszínen történt könnyebb sérüléssel járó baleset - közölte Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

2010.12.01 14:53MTI

Az M7-es autópályán több koccanásos, de személyi sérülés nélküli baleset is történt; egyik sem okozott fennakadást az autópályán - mondta a sajtóreferens, hozzátéve: a megye más útjáról is kaptak jelzést a csúszós út miatti koccanásokról, kicsúszásokról, kamionok keresztbe fordulásáról. Karsay Kornél felhívta a figyelmet arra, hogy az autópályán sem tanácsos 50-60 kilométeres tempónál nagyobb sebességgel haladni.

Tóth Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának ügyeletese arról tájékoztatott, hogy hajnal óta folyamatosan sózzák, takarítják a megyei útjait saját és bérelt gépekkel egyaránt. Közölte: Kaposvár, Nagyatád, Mernye és Igal térségében az ónos eső, a Balaton térségében, valamint Csurgó és Marcali környékén a havazás lassítja a közlekedést.

Hozzátette: a megyében estére 5-15 centiméter hó is eshet. Kovács Melinda, a Kapos Volán Zrt. vezérigazgatói asszisztense közölte: autóbuszjárataik kisebb késésekkel közlekednek, Siófok és Tab térségében is ónos eső nehezíti a közlekedést, Törökkoppány és Zics térségében is nehezen járhatók az utak.

Egy a 67-es úton Mernyénél történt baleset miatt délelőtt órákig állt a forgalom, a járművek több kilométeren át vesztegeltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.