Új szabályozás kell

Vírusszerűen terjed az online szerencsejáték

Egyre terjed az online szerencsejáték, de a magyar szabályozás nem követi a változásokat - nyilatkozták szakmai képviselők a Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdai számában.

2010.12.01 07:46Magyar Nemzet/Népszabadság

Molnár Krisztián, az APEH szerencsejáték-felügyeleti főosztályának vezetője a Népszabadságban úgy fogalmazott: időszerű lenne nemzeti szerencsejáték stratégia kidolgozása.

Németh Gábor, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatója pedig mindkét újságnak azt mondta: "a hazai internetes szerencsejáték piac nagysága a becslések szerint 10-100 milliárd forint között van". Az összeg közelebb van a 100 milliárdhoz.

Összehasonlításként a lapok megjegyzik, hogy a Szerencsejáték Zrt. (Szrt) bevétele 2009-ben 154 milliárd forint volt. Az online szerencsejátékok illegálisak, és mivel ezeket a portálokat külföldön bejegyzett társaságok működtetik, a megoldás a szolgáltatás elérésének blokkolása, a pénzügyi műveleteket megakadályozása és a reklámozásuk betiltása lehet.

A Népszabadság ír arról is, hogy a tiszta piac megteremtésének egyik markáns eleme lehet az Szrt és a Magyar Labdarugó Szövetség között tervezett szerződés is, ami szerint ha valamely fogadás kapcsán bundára, csalásra okot adó tétek érkeznek, azt azonnal jelzi az Szrt az MLSZ-nek.

A jövő év elejétől él az együttműködés - mondta a Népszabadságnak Németh Gábor. Hozzátette: korábban is volt ilyen együttműködés, de az "egyszerűen elkopott", most újra létrejön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.