A bűnözés visszaszorítását szolgálják?

Letilthatók az online szerencsejátékok

Az Európai Uniós jogszabályok szerint a tagországok saját hatáskörben tilthatnak le külföldi internetes szerencsejáték oldalakat, ha ez a bűnözés visszaszorítását szolgálja, legalábbis erre enged következtetni az Európai Bíróság keddi döntése, mely megrengetheti az online szerencsejáték cégeket.

2009.09.09 07:16ictpress

A hírre az osztrák bwin online szerencsejáték cég, Európa egyik legnagyobb fogadóirodájának papírjai 5 százalékot estek. Az Európai Bíróság döntése visszalépés az online szerencsejáték cégek számára, melyek azt remélték, hogy a bíróságon le tudják gyűrni a szerencsejáték állami monopóliumát. A példa értékű ügyben a portugál Santa Casa és a bwin vitája is lezajlott.

A Santa Casa többek között elérte azt is, hogy megszűnjön a portugál futball liga és a bwin közötti szponzorációs megállapodás, mely lehetővé tette a bwin weboldal reklámozását. Az internetes szerencsejáték tiltására úgy is tekinthetünk, mint a pénzmosás és bűnözés elleni küzdelem egyik lépésére - olvasható az Európai Bíróság indoklásában. Az Európai Lottózok lobbicsoport üdvözölte a döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.