"Alaposan megvizsgálták a testrészeiket"

Vizsgálat két ember március 15-i előállításának körülményei miatt

Belső vizsgálatot rendelt el kedden Budapest rendőrfőkapitánya, hogy tisztázódjon, megfeleltek-e a jogszabályi előírásoknak a március 15-én, a Kossuth térről előállított két férfi rendőrségi fogdába történő befogadásának körülményei - közölte a rendőrség honlapján a BRFK.

2009.03.17 10:48MTI, Fotó: MTI

A közlemény szerint a belső vizsgálatot a médiában megjelent információk alapján rendelték el. Ígéretük szerint a vizsgálat eredményérről haladéktalanul tájékoztatni fogják a közvéleményt. A Magyar Nemzet keddi számában számolt be arról, hogy a Kossuth térről előállított két, a miniszterelnököt hangosan bíráló fiatalembert a Gyorskocsi utcában meztelenre vetkőztették és "alaposan megvizsgálták a testrészeiket".

Egyikük - egy jogász - a lapnak nyilatkozva azt mondta: háromszor le kellett guggolnia, illetve felszólították arra is, hogy emelje fel a talpát és mozgassa lábujjait. A lap cikke szerint amikor a fiatalember rákérdezett, hogy minderre miért van szükség, azt a választ kapta, hogy tegyen panaszt, ha valami nem tetszik neki. A napilap beszámolója szerint két fiatalember az előállításuk előtt ünnepségen azt kiabálta: "Gyurcsány, takarodj!" és "Hazaáruló!".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.