Felvonták az állami lobogót

Képek: Bekiabálások már voltak - Elkezdődött a március 15-i ünnepségsorozat

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 161. évfordulója alkalmából katonai tiszteletadás mellett vasárnap délelőtt felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Zászlófelvonás a budapesti Kossuth téren 2009. március 15-én képgaléria

2009.03.15 09:55MTI

Az ünnepi eseményen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettese.

A rendezvényen részt vettek a kormány tagjai, állami vezetők, a pártok egy részének képviselői, a diplomácia testület tagjai.

Az Alkotmánybíróság elnöke, Paczolay Péter hivatalos külföldi útja miatt nem vett részt a zászlófelvonáson. A Fidesz közlése szerint a párt politikusai, ahogyan korábban, most sem vettek részt az állami lobogó ünnepélyes felvonásán, és így döntött a KDNP is.

Az SZDSZ-t Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes, az MDF-et Herényi Károly frakcióvezető képviselte.

A Kossuth Lajos tér legnagyobb részét kordonnal zárta el a rendőrség, a térre egy helyen, a Vértanúk terén lévő kapunál lehetett bejutni.

A rendőrség mindenkit átvizsgált, mielőtt beengedte volna a területre. A kordonon kívülről bekiabálások hallatszottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.