Utazna? Jobb lesz odafigyelni!

Március 15-én több BKV-járat nem, vagy módosított útvonalon közlekedik

Több vonalon nem, vagy módosított úton közlekednek a BKV-járatok vasárnap az ünnepi rendezvények miatt - közölte pénteken az MTI-vel a BKV.

2009.03.14 09:19MTI

Nem közlekedik majd az északi vonalon (Jászai Mari tér-Havas utca) a 2-es villamos. Az 1-es villamos várhatóan este negyed kilenctől nem közlekedik a Mester utca és a Lágymányosi híd között; az érintett vonalon pótló buszok szállítják majd az utasokat.

Rövidített útvonalon jár majd a 47-es és 49-es villamos reggel 8 és délután 2 óra között; mindkét viszonylatnak a Döbrentei tér lesz a végállomása. Szintén rövidítve jár majd a 16A jelű busz - a Moszkva tér és a Szentháromság tér között - reggel 9 és este 6 óra között. A 8-as és 112-es autóbuszok 8 és 14 óra között az Astoriáig az eredeti útvonalukon közlekednek, onnan azonban terelve, a Rákóczi út - Uránia - Rákóczi út - Kossuth Lajos utca - Ferenciek tere - Szabad sajtó úton, majd innen ismét az eredeti útvonalukon szállítják az utasokat.

A terelt szakaszon a 7-es és a 173-as autóbuszok megállóhelyein állnak meg. Módosított útvonalon jár majd a 16-os autóbusz is 9 óráig, majd este 6 órától üzemzárásig a Moszkva tér és a Batthyány tér között. A járat a Clark Ádám térig eredeti útvonalon, majd a Halász utca, a Batthyány tér és a Szilágyi Dezső tér ideiglenes megállóhelyek érintésével viszi az utasokat. Változik az útvonala a 20E, 30 és 30A buszoknak is a Dózsa György út esetleges lezárása esetén, a 103-as buszok pedig 20.15-től üzemzárásig nem állnak meg a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél. A 105-ös autóbuszok egész nap módosított útvonalon járnak és a Magit hídon át szállítják az utasokat, illetve 11.30 és 15.30 között a Hősök tere lezárása miatt is módosítani kellett az útvonalon.

A 109-es autóbuszok egész nap megosztva, Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar, valamint Kőbánya alsó, vasútállomás és Kálvin tér között járnak. A 109-es jelű autóbusz egész nap megosztva, Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar, valamint Kőbánya alsó, vasútállomás és Kálvin tér között szállítja az utasokat, a 115-ös buszok pedig reggel fél héttől üzemzárásig csak az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar között közlekednek. Változik több trolibusz útvonala is; a 70-es és 78-as viszonylaton reggel 7 órától üzemzárásig az Erzsébet Királyné útja, aluljáró és a Honvéd utca között járnak majd, a 72-es troli teljes vonalán pedig autóbuszok közlekednek.

Amennyiben a Dózsa György utat lezárják, a 75-ös és 79-es trolik a Stadionok és a Jászai Mari tér, valamint a Dózsa György út között viszik majd az utasokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.