A Gyurcsány rezsim szétverte a szólásszabadságot

Elviszik a bekiabálókat: Megnyirbálják a szabad véleménynyilvánítás jogát

Gyurcsány Ferenc kormányfő sajátosan értelmezi a szólásszabadság fogalmát. A nemzeti ünnepen bebizonyosodott: szólni csak "gyurcsányi" cenzúrával lehet, és csak olyat, ami nem sérti a szocialisták politikai érdekeit.

2009.03.16 14:05ma.hu

Húsz évvel a rendszerváltás után a szocialisták gondolkodása egy cseppet sem változott: bekiabálni csak szívhez szóló üzeneteket, tapsolni, és kiabálni azt "Éljen Gyurcsány!" De ha valakinek más politikai elképzelése van, annak kacsóján rögtön bilincs csattan, majd megalázva elvezetik, mint egy velejéig romlott bűnözőt. Hol itt a szólásszabadság?

Alig egy hónapja Gyurcsány Ferenc a Magyar Hírlap ellen kezdett bojkottba, mert neki nem tetszett Bayer Zsolt írása. Legutóbb, múlt vasárnap Morvai Krisztinát a Jobbik EP listavezetőjét érte atrocitás: bántalmazták és lefújták könnygázzal a rendőrök. A REBISZ brutalitását még a BRFK meg is fejelte egy közönyös kommunikációval: a politikusnőt nem bántalmazták, de ha mégis akkor kivizsgálják az ügyet.

Bocsánatkérés helyett meghazudtolják. Itt tart ma Magyarország. Miközben Morvai Krisztinát megalázták, Gyurcsány Ferenc pont beszédet mondott a szólásszabadságról a Szabad Sajtó-díjak átadásán, ahol szintén demonstráció fogadta a miniszterelnököt, ám a rendőrség tett arról, hogy a kormányfő nyugodt körülmények között gyakorolhassa az ő általa értelmezett szólásszabadságot. Több embert előállítottak, akik transzparensekkel akartak demonstrálni.

- Elborzaszt, amikor azt hallom, hogy a szólás szabadságának része, hogy bárkit kisebbségi, nemzeti hovatartozása, politikai, kulturális meggyőződése miatt meg lehet sérteni - hangzottak Gyurcsány Ferenc szavai utalva Bayer Zsolt írására, miközben arra nem gondolt, hogy az újságírót nem sérti-e az, hogy jobboldali írása miatt bojkottot hirdessenek ellene.

Ennél is még nagyobb sértés a kormányfőtől, hogy Szabad-Sajtó díjat csak baloldali újságíróknak ítéltek oda: Zalai István, a Népszabadság újságírója, Andrassew Iván, a Népszava újságírója, Fleck Zoltán jogszociológus, Ágoston Hugó publicista, közíró és a Magyar Televízió Az este című hírmagazinjának szerkesztősége kapta meg a díjat. Mindezek mellett a március 15-ei ünnepi rendezvények fővárosi helyszíneit kordonnal zárta el a rendőrség, aki belülre akart kerülni, azt átvizsgálták.

A megemlékezéseket mindenhol bekiabálásokkal, füttyel zavarták meg. Estére több mint húszra nőtt a fővárosban előállították száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.