Olvasson kevesebbet, tudjon meg többet!

Napi összefoglaló: hősök napja

Hősmacska, hősies küzdelem a természeti erők ellen, és a munka hősei, akik a bányában ragadtak. És a hát, amelyik meg tud tartani két ekkora mellet...

2014.05.16 20:57ma.hu

Hősök

Óriási népszerűségre tett szert a macska, amelyik hősiességével megmentette egy négyéves kisfiú életét, akire egy felbőszült kutya támadt rá. Persze a mémgyár is szélsebesen beindult.

Megkezdődött a Csillagok háborúja VII. részének forgatása. Az új epizódot rendező J. J. Abrams által alapított Bad Robot nevű cég pénteken képet tett fel a Twitterre.

Áldozatok

Előzetes letartóztatásba helyezték pénteken azt a férfit, akit a Magyarbánhegyesen történt kettős gyilkossággal gyanúsítanak.



Egy év börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a férfit, aki április 27-én meztelenül futkározott a fővárosi Szent István-bazilikánál. Az ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Megölték az érdi lakástűzben holtan talált két embert, elképzelhető, hogy egy veszekedés során az egyik ember felgyújtotta a házat. Ám nem zárható ki azonban az sem, hogy külső gyilkos követte el a bűncselekményt.

Pokol

Tizennyolc bányász még mindig lent lehet a török bányában. A bányatársaság azt állítja, hogy részéről semmiféle hanyagság nem történt, de azt még mindig nem tudja, hogy mi okozta a katasztrófát.

A török rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be több ezer tiltakozó ellen pénteken a nyugat-törökországi Somában, a legalább 284 halálos áldozatot követelő keddi bányaszerencsétlenség helyszínén.

Időjárás

Alábbhagyott péntekre a viharos szél, egyre kevesebb gondot okozott az időjárás, így országszerte a károk felszámolásán dolgoznak a szakemberek.

Vasárnapra feloszlik a viharos időjárást okozó ciklon, bár a hétvégén még kialakulhat zápor, zivatar, de nagy területen jelentős csapadékra már nem kell számítani.

Mindazonáltal, felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket szombatra.

Az északi szél erőteljes csökkenésével visszahúzódott a Balaton a medrébe, péntek délután már csak Fonyódon volt szükség szivattyúzásra.

Többfelé kiléptek medrükből a patakok Ausztriában. Csütörtök este és péntek kora délután között 135 helyre szálltak ki a burgenlandi tűzoltók.

Ezreket evakuáltak, 117 éves csapadékrekord dőlt meg Szerbiában. A víz házakat, hidakat, utakat sodort el, a mezőgazdasági kár a becslések szerint több millió eurót tesz majd ki.

De árvíz és káosz uralkodik a teljes Nyugat-Balkánon is. A három napja tartó esőzések miatt több ezer embert kellett evakuálni Szerbia mellett Bosznia-Hercegovinában is, a mentőakcióba pénteken már Oroszország, Macedónia, Koszovó és az Európai Unió is bekapcsolódott.

Hungarikum

Szombaton részlegesen megnyitják a Citadellát. A terület jelenleg le van zárva, mert még zajlik az átadás-átvétel, valamint az ingatlan műszaki állapotának felmérése.

Hungarikum lett a magyar akácfa és akácméz.

Magyarország irányába a földgázszállítás jelenleg folyamatos és biztonságos, az ország földgázellátása szavatolt, a kereskedelmi szerződések garantálják a Magyarországra irányuló szállítás zavartalanságát.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöntötte pénteken Budapesten annak az üzletnek a vezetőjét, ahol a százezredik online pénztárgépet állították üzembe. Véletlenül pont egy szépséges szőke hölgy az illető. De nem ő látható az alábbi videón, hanem szintén egy igazi hungarikum!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.