A Szent István-bazilikánál futkározott

Felfüggesztett börtönt kapott a fővárosban meztelenül szaladgáló férfi

Egy év börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a férfit, aki április 27-én meztelenül futkározott a fővárosi Szent István-bazilikánál. Az ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

2014.05.16 13:18MTI
freedigitalphotos.net/suphakit73

A vád szerint a férfi április 27-én este súlyosan ittas állapotban, meztelenül futkározott az V. kerületi Szent István téren és környékén - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az egyik kávézó teraszán összetört egy cseréphamutálat, és sérüléseket okozott magának vele. Ezzel a terasz vendégei körében olyan pánikot váltott ki, hogy értéktárgyaikat hátrahagyva bemenekültek a vendéglátóhely zárt részébe. A történteket a távolabb lévők is döbbentek figyelték.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság miatt pénteken - gyorsított eljárásban - bíróság elé állította a férfit, a Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig jogerősen egy év - két évre felfüggesztett - börtönre ítélte, és pártfogó felügyelet alá helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.