MOZ.GO - Káel Csaba: sikeres volt a magyar mozgókép ágazat elmúlt éve

A különböző filmes produkciókra Magyarországon tavaly elköltött összegek megközelítették az egymilliárd dollárt.

Negyvennegyedik alkalommal rendezik meg június végén a Kaláka Fesztivált

A "Hangol már a zenekar" című előadáson a házigazda együttes mellett fellép a Szélkiáltó és a Miskolci Szimfonikus zenekar is.

Tíz bemutatót tart a jövő évadban az Örkény Színház

Tíz bemutatót tart a jövő évadban az Örkény István Színház, amely húszéves jubileumát ünnepli és ebből az alkalomból számos kísérőprogram gazdagítja műsorát.

Megnyílt a sarkkörök élővilágát bemutató látványosság a Nyíregyházi Állatparkban

Átadták a csaknem 14 milliárd forintból megépített Jégvilágot, a sarkkörök és a hideg égövek világát idéző interaktív állatbemutatót pénteken a Nyíregyházi Állatparkban.

Sir Paul McCartney az első fontmilliárdos brit zenész

Az utóbbi három és fél évtizedben soha nem zuhant olyan mértékben a brit milliárdosok száma, mint az elmúlt évben, Sir Paul McCartney azonban az apállyal dacolva az első fontmilliárdos brit zenésszé lépett elő.

Százötvenmillió forintért kelt el egy Vaszary-mű a Kieselbach Galéria tavaszi árverésén

Vaszary János Parkban című képe a magyar tavaszi aukciós szezon legsikeresebb alkotásaként 150 millió forintért kelt el a Kieselbach Galéria árverésén.

Virrasztást tartanak Tompos Kátya emlékére pénteken Budapesten

Virrasztást tartanak Tompos Kátya színész, énekes emlékére pénteken 20 órától Budapesten, a Várkert Bazárban.

Magyarországon tavaly csaknem egymilliárd dollárt költöttek el külföldi filmes produkciók

Az európai uniós csatlakozás után Magyarország volt az első közép-kelet-európai ország, amely húsz évvel ezelőtt elindította a filmgyártáshoz kapcsolódó adó-visszatérítési rendszert.

Szerelmi történetről szóló kreatív dokumentumfilm debütál a Dunán

Május 26-án este mutatja be az 1968 - Egy szerelem rekonstrukciója című új magyar filmet a Duna. A kreatív dokumentumfilm egy megtörtént esetet dolgoz fel, amely egy szerelmespárról szól, akiket 1968-ban a történelem elválaszott egymástól.

Huszonhat kórus és 48 koncert a XII. Kórusok Éjszakáján

Huszonhat kórus összesen 48 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban az immár tizenkettedik alkalommal megrendezendő Kórusok Éjszakája nyári eseményén. A rendezvény június 8-án lesz a VIII. kerületi Palotanegyedben.

Júniusban kezdődik a JFF Online Japán Filmfesztivál

Egy év kihagyás után június 5. és július 3. között újra megrendezik a JFF Online Japán Filmfesztivált, amelyen eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, ingyenesen tekinthető meg 23 kortárs japán film. Idén először két televíziós minisorozat is a program részét képezi.

Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon

Tavaly a pálinkafesztivál kiemelt gyümölcse a meggy volt, akkor a cég a legjobb meggypálinkás bonbon kategóriát nyerte meg.

Országos Beatles találkozó kilencedszer

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a találkozó fővédnöke Nick Wass, akinek vezetésével idén Angliában megtalálták Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját.

Kétszáz programot kínál a látogatóknak a Szegedi Ifjúsági Napok

A legnagyobb múltú hazai fesztivált 2003 óta hagyományosan Szeged belvárosától egy ugrásra, de a Tisza-part természetes közegében rendezik meg.

Reigl Judit egyik festménye is szerepel a Virág Judit Galéria kortárs aukcióján

Az ünnepi aukciós anyag egyik kiemelt tétele lesz Reigl Judit Tömbírás című sorozatának 1959-ben készült, vörös és fekete pászmákból álló darabja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.