Ég veled Donald Sutherland!

88 éves korában hunyt el a legendás színész.

Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A szakember közel két évtizede dolgozik a múzeumi ágazatban.

Jó ember-díj - Rózsa Zsombor pedagógus, sakkmester az idei kitüntetett

Közösségfejlesztő tevékenységéért, a sakk oktatási alkalmazásáért, népszerűsítéséért Rózsa Zsombor vajdasági magyar pedagógus, sakkmester, építőmérnök kapta idén a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány Jó ember-díját.

Múzeumok éjszakája - Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten

Ebben az évben is két körjáratban induló veteránbuszok segítik az érdeklődőket, hogy minél több látnivalót érjenek el Kecskeméten június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

Kemény Henrik születésének 100. évfordulójára készül a debreceni Vojtina bábszínház

Sárkánykirály című előadásukkal a kiskamasz korosztályt, az általános iskolák felső tagozatosait igyekeznek megszólítani.

MOZ.GO - Káel Csaba: sikeres volt a magyar mozgókép ágazat elmúlt éve

A különböző filmes produkciókra Magyarországon tavaly elköltött összegek megközelítették az egymilliárd dollárt.

Magyarországon tavaly csaknem egymilliárd dollárt költöttek el külföldi filmes produkciók

Az európai uniós csatlakozás után Magyarország volt az első közép-kelet-európai ország, amely húsz évvel ezelőtt elindította a filmgyártáshoz kapcsolódó adó-visszatérítési rendszert.

Szerelmi történetről szóló kreatív dokumentumfilm debütál a Dunán

Május 26-án este mutatja be az 1968 - Egy szerelem rekonstrukciója című új magyar filmet a Duna. A kreatív dokumentumfilm egy megtörtént esetet dolgoz fel, amely egy szerelmespárról szól, akiket 1968-ban a történelem elválaszott egymástól.

Huszonhat kórus és 48 koncert a XII. Kórusok Éjszakáján

Huszonhat kórus összesen 48 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban az immár tizenkettedik alkalommal megrendezendő Kórusok Éjszakája nyári eseményén. A rendezvény június 8-án lesz a VIII. kerületi Palotanegyedben.

Júniusban kezdődik a JFF Online Japán Filmfesztivál

Egy év kihagyás után június 5. és július 3. között újra megrendezik a JFF Online Japán Filmfesztivált, amelyen eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, ingyenesen tekinthető meg 23 kortárs japán film. Idén először két televíziós minisorozat is a program részét képezi.

Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon

Tavaly a pálinkafesztivál kiemelt gyümölcse a meggy volt, akkor a cég a legjobb meggypálinkás bonbon kategóriát nyerte meg.

Kétszáz programot kínál a látogatóknak a Szegedi Ifjúsági Napok

A legnagyobb múltú hazai fesztivált 2003 óta hagyományosan Szeged belvárosától egy ugrásra, de a Tisza-part természetes közegében rendezik meg.

Reigl Judit egyik festménye is szerepel a Virág Judit Galéria kortárs aukcióján

Az ünnepi aukciós anyag egyik kiemelt tétele lesz Reigl Judit Tömbírás című sorozatának 1959-ben készült, vörös és fekete pászmákból álló darabja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.