Lassan helyreáll a rend

Visszahúzódott medrébe a Balaton, már csak Fonyódon kell szivattyúzni

Az északi szél erőteljes csökkenésével visszahúzódott a Balaton a medrébe, péntek délután már csak Fonyódon volt szükség szivattyúzásra.

2014.05.16 18:33MTI
Forrás: YouTube

Csütörtökön még 790 ingatlant kellett védeni a víztől a Balaton partján, hat településen folyt védekezés, és közel tízezer homokzsákot építettek be az ideiglenes védművekbe.

Az északi szél péntekre veszített erősségéből. Ott, ahol nyúlgátakat emeltek az ingatlanok védelmére, már megnyithatták a gátakat.

Csak Fonyódon kell továbbra is védekezni, itt két utcában is szivattyúkkal vezetik vissza a vizet a Balatonba a mélyebben fekvő területekről - tájékoztatta Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.