Felháborodott a párt

PM: Németh Zsolt kérjen bocsánatot a rendőri túlkapások áldozataitól!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) azt követeli Németh Zsolt külügyi államtitkártól, hogy szerdai kijelentései miatt kérjen bocsánatot a rendőri túlkapások magyarországi és törökországi áldozataitól és azoktól a magyar állampolgároktól, akik nem tartják elfogadhatónak az emberi jogok lábbal tiprását.

2013.06.20 14:26MTI
Németh Zsolt Fotó: MTI

A párt csütörtöki közleményében emlékeztetett arra, hogy Németh Zsolt törökországi látogatásán azt mondta, bízik a török demokrácia erejében, és támogatja az ankarai vezetést a belpolitikai fejleményekkel kapcsolatban.
 
A PM szerint felháborító, hogy Magyarország kormánya elfogadhatónak tartja azokat a rendőri túlkapásokat, amelyeket a török rendőrség a kormány támogatásával hajtott végre az elmúlt hetekben. 

A sebesülteket ellátó orvosok letartóztatása, a tüntetők jogi képviseletét magukra vállaló jogászok előállítása és a békés tüntetőkre támadó rendőrség nem azt igazolja, hogy Törökországban minden rendben lenne a demokráciával - írták. 

Amíg a Fidesz 2006-ban jogosan háborodott fel a magyarországi rendőri túlkapásokon, addig "szégyenteljes, hogy most nemcsak szemet huny, hanem támogatja azt a török kormányt, amely nem tesz semmit a brutális rendőrségi túlkapások megfékezéséért" - áll a PM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.