Együtt-PM

Gyümölcsöt az iskoláknak - a helyi termelőktől!

Szabó Rebeka teljesen irreálisnak nevezte, hogy a régebben alapított cégek csak akkor pályázhatnak, ha három év alatt 350 millió forintos árbevételt produkáltak.

2013.06.12 15:52MTI

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség azt szeretné, ha továbbra is a helyi termelők láthatnák el gyümölccsel az iskolákat - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka.

A független képviselő sajtóértesülésekre hivatkozva azt mondta, úgy tűnik, hogy azok a kistermelők, akik sikeresen vettek részt az iskolagyümölcs-programban, nem fognak tudni megfelelni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kiírt közbeszerzés kritériumainak.

A politikus teljesen irreálisnak nevezte, hogy a régebben alapított cégek csak akkor pályázhatnak, ha három év alatt 350 millió forintos árbevételt produkáltak. Hozzátette: ez a kitétel az újonnan létrehozott vállalkozásokra nem vonatkozik.

Szabó Rebeka végül felszólította a kormányt és a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy hagyjanak fel az értelmetlen centralizációval és helyette egy olyan programot dolgozzanak ki, amelynek során a helyi termelők láthatják el az iskolákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.