Jogszerűtlen Kövér?

A PM megbírságolt képviselői az emberi jogi bírósághoz fordulnak

Dorosz Dávid azt mondta: "Kövér Lászlónak elmentek otthonról", frusztrációit az ellenzéki képviselőkön éli ki.

2013.06.16 13:42MTI
Fotó: MTI

Jogszerűtlennek tartják megbírságolásukat, ezért az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak a Párbeszéd Magyarországért (PM) független parlamenti képviselői.

Szabó Rebekát és Dorosz Dávidot korábban 70-70 ezer forintra büntették az Országgyűlés rendjének megzavarásáért, miután egy Itt Nemzeti Dohánymaffia feliratú molinót mutattak fel az ülésteremben a trafiktörvény módosításakor.

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon Szabó Rebeka azt mondta: Kövér László házelnök megpróbálja elhallgattatni az ellenzéket. Emlékeztetett arra, hogy a PM négy képviselője eddig összesen 310 ezer forint büntetést kapott, szerinte azért, mert kimondják az igazságot.

A tiltakozásra pedig "a bábszínházzá silányított parlamentben" az egyik lehetőség a táblák felmutatása, miután felszólalási lehetőségeik frakció nélkül korlátozottak - mondta.

Dorosz Dávid azt mondta: "Kövér Lászlónak elmentek otthonról", frusztrációit az ellenzéki képviselőkön éli ki.

Hozzátette: a kiszabott bírságokat jogszerűtlennek, a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozó intézkedésnek tartják, ráadásul hazai jogorvoslati lehetőség nincs a döntéssel szemben. Ezért fordulnak az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Az MTI kérdésére közölték: nem fizették be a pénzbírságot, de arra számítanak, hogy következő fizetésükből levonják azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.