"Írásbeli kérdés"

Együtt 2014-PM: Hajlandó a kormány kifizetni a Malév-dolgozók követelését?

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a Malév kormányzati felszámolója nem alkalmas a feladatára, mert az ő hibájából a csődbe ment légitársaság közgyűlése nem tudta elfogadni sem a társaság 2011. évi beszámolóját, üzleti jelentését, sem a 2012-es évet lezáró beszámolóját, így a kormány "elsunnyogja" a Malév-dolgozók megmentését.

2013.06.01 17:51MTI

Scheiring Gábor független országgyűlési képviselő az Együtt 2014-PM nevében az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében közölte: írásbeli kérdéssel fordulnak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez az iránt érdeklődve, hogy "a kormány Malév-csőddel kapcsolatos felelősségének ismeretében" hajlandó-e kifizetni a dolgozók mintegy hétmilliárdos jogos követelését, vagy "elsunnyogják" azt.
 
Azt is tudakolják, mit tesz a miniszter annak érdekében, hogy a felszámoló a Kúria intelmének megfelelően az elvárható szakmai szinten végezze munkáját. Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a Kúria a Malév-dolgozók beadványára végzésében rögzítette, hogy a dolgozói követelések jogosak, szemben a felszámoló állításával. 

A legfőbb bírósági testület arra is felhívta a figyelmet, hogy az állami felszámolónak magasabb szakmai szinten kell feladatát teljesítenie a piaci felszámolókhoz képest. 

Az Együtt 2014-PM közlése szerint a Malév mérlegbeszámolója azért hiányzik, mert a felszámolás közben mintegy "kétszázmilliónyi Malév-pénznek veszett nyoma"a cég számlájáról, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy biztosítsa, hogy a felszámolás "ne a Malév-vagyon elsíbolásáról szóljon, hanem a munkavállalók és utasok kártalanításáról".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.