Embertelen?

Túlzott deficit - az Együtt 2014-PM szerint kegyetlen gazdaságpolitika volt az ára a kikerülésnek

"A fizetések egyre kevesebbet érnek, a gyermeknevelést segítő támogatások csak a leggazdagabbaknál nőttek, a bérpótló támogatások csökkennek és a társadalom elszegényedik."

2013.05.29 15:37MTI
Fotó: MTI

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a magyarok emberfeletti teljesítménnyel viselték el azt "a kegyetlen és embertelen gazdaságpolitikát", amelyre a kormánynak szüksége volt ahhoz, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

Az Európai Bizottság szerdán közzétett ajánlásában jelentette be, hogy a Magyarország ellen 2004-ben indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának.

Scheiring Gábor független képviselő azt mondta, az emberek az elmúlt három évet jellemző kegyetlen gazdaságpolitika ellenére élnek, dolgoznak és gyermeket nevelnek. Hangsúlyozta, hogy eközben a fizetések egyre kevesebbet érnek, a gyermeknevelést segítő támogatások csak a leggazdagabbaknál nőttek, a bérpótló támogatások csökkennek és a társadalom elszegényedik.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a kormánynak arra lett volna szüksége, hogy egyigazságos, kiszámítható és fenntartható pályára állítsa a gazdaságot. Ennek során egy többkulcsos adórendszert kellett volna bevezetni - tette hozzá.

Scheiring Gábor kijelentette: semmiféle okot nem látnak az ünneplésre, mert a kormányzati gazdaságpolitikáért a magyar emberek súlyos árat fizettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.