Újságíró, művészettörténész

Hetvenegy éves korában elhunyt Harangozó Márta

Harangozó Márta temetése június 4-én 12 óra 45 perckor lesz a Farkasréti temetőben.

2013.05.28 15:14MTI

Hetvenegy éves korában, hosszan tartó betegség után május 24-én elhunyt Harangozó Márta újságíró, művészettörténész - tudatta férje, Asperján György.

Harangozó Márta Vörösberényben született 1941. november 9-én. Művészeti íróként, kritikusként - 1965-től, az ELTE bölcsészkarának elvégzésétől kezdve - évtizedeken át az Esti Hírlap vezető munkatársa volt, ahol elsősorban képzőművészeti és színházi kritikákat írt.

Számos más lapnál is dolgozott, egyebek mellett a Pesti Riport olvasószerkesztője, majd vezető szerkesztője volt.

Varga Imre szobrászművész monográfusa volt, és könyvet írt mások mellett Márkus László színművészről, Van má-ásik! címmel Eötvös Gábor artista-zenebohócról, valamint Marton László szobrászművészről. Számos képzőművészeti könyve is megjelent.

Harangozó Márta temetése június 4-én 12 óra 45 perckor lesz a Farkasréti temetőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.