93 éves volt

Bárdy György színművész elhunyt

Mindössze egy nappal 92. születésnapja után, május 27-én elhunyt Bárdy György. Színházi fellépésein kívül több mint 60 film- és tévészerepben nyújtott felejthetetlen alakítást, legnagyobb sikere a Jumurdzsák volt az 1968-ban bemutatott Egri csillagokban.

2013.05.27 20:02MTI
Fotó: MTI

Az elmúlt évtizedek számtalan színházi és filmes szerepe szólalt meg az ő feledhetetlen baritonján. Markáns, férfias, ironikus alkata, drámai ereje intrikus szerepekre predesztinálta, de utánozhatatlan sármja és fanyar humora minden szerepét átitatta - méltatta a színészt a teátrum társulata. Bárdy György május 26-án töltötte be 92. életévét.
 
Haláláig a Vígszínház társulatának tagja volt, utoljára 2008-ban lépett fel az Egy csók és más semmi című előadásban. Színházi fellépésein kívül több mint 60 film- és tévészerepben nyújtott felejthetetlen alakítást, legnagyobb sikere a Jumurdzsák volt az 1968-ban bemutatott Egri csillagokban.
 
Búcsúztatása a művész és családja kérésére szűk, családi körben történik - tudatta a hétfő esti közlemény, amely a színház honlapján is elolvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.