Felesége és kisfia életveszélyesen sérült

Motorcsónak-balesetben elhunyt a Sky médiacsoport értékesítési igazgatója és kislánya

Motorcsónak-balesetben életét vesztette a brit BSkyB médiacsoport értékesítési igazgatója. A szerencsétlenségben meghalt az 51 esztendős Nicholas Milligan nyolcéves leánya is.

2013.05.06 18:43MTI

Milligan felesége és négyéves fia életveszélyes, 10 és 12 éves lánya könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset a délnyugat-angliai Cornwall északi partjai előtt történt. 

A család a hétfői angliai munkaszünettel kiegészült háromnapos hétvégét töltötte környékbeli nyaralójában, és motorcsónakjukkal kirándulásra indultak, ám a jármű egy élesebb kanyarvétel során meredeken megdőlt, és mindegyik utasa a vízbe esett. A vezető nélkül maradt hajó ezután nagy sebességgel körözni kezdett, és eközben átgázolt a családon.
 
A rendőrség hétfőn bejelentette, hogy a baleset két halálos áldozata a BSkyB csoport Sky Media nevű médiaértékesítési igazgatója és leánya volt. A nagy teljesítményű motorral felszerelt hajót végül egy vízisíoktató állította meg. Charlie Toogood saját motorcsónakjával az elszabadult, üresen körbe-körbe száguldó hajó mellé manőverezett, átugrott annak fedélzetére és leállította a motort. 

A hétfői rendőrségi közlemény szerint a vizsgálat elsődlegesen arra összepontosít, hogy miért nem működött az a mechanizmus, amelynek a vezető vízbe esése esetén automatikusan le kellett volna állítania a csónak motorját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.