Bajnai mondja meg!

Fidesz: Mi lehet a Hajdú-Bét-aktákban?

A Fidesz azt követeli Bajnai Gordon volt miniszterelnöktől, feleljen arra, hogy mit tartalmaznak a Karsai József korábbi szocialista országgyűlési képviselő által felemlegetett titkos Hajdú-Bét-dossziék.

2013.05.25 14:33MTI
Fotó: MTI

A kormánypárt szóvivője úgy vélekedik: léteznek titkos Hajdú-Bét-dossziék, amelyekről Bajnai Gordonnak is tudomása volt, ám a battonyai polgármester nem fedte fel a tíz éve becsődőlt baromfifeldolgozóval kapcsolatos akták tartalmát, azt állította, hogy a cég csődjének ügyében elnémították, amikor pedig megpróbált segítséget kérni a libatenyésztőknek a Gyurcsány-kormánytól, megfenyegették - mondta Selmeczi Gabriella. 

A szóvivő úgy fogalmazott: a hajdú-bétesek, Magyarország egykori legkiválóbb baromfitenyésztői voltak az elsők, akik megtanulták a jelenleg az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséget vezető Bajnai Gordon nevét, mert cégüket az akkori tulajdonosa, a Wallis - amelynek 2000 és 2005 között Bajnai Gordon volt a vezérigazgatója - a sorsára hagyta, sőt egyesek szerint tudatosan csődbe vitték. 

Mi lehet még a titkos Hajdú-Bét-aktákban, ha Karsai Józsefet megfenyegetik, hogy ne hozza nyilvánosságra azok tartalmát? - tette fel a kérdést a volt kormányfőnek Selmeczi Gabriella. 

A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt, a baromfitermékek előállításában pedig európai összehasonlításban is az egyik legjelentősebb kapacitással rendelkezett. Előbb 1998-ban, az orosz válság miatt került a cég a csőd szélére, ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis, amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. 

A Hajdú-Bét mérlegét 2001-ben ismét sikerült nyereségessé tenni. A 2003-ban kialakult, legfőképp a baromfipiac szereplőit sújtó válság azonban különösen súlyosan érintette a céget. A vállalat fizetésképtelenné vált a beszállítók felé, és önmaga ellen kért felszámolást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.