Hazugság ellen jog?

Együtt-PM: Bajnai nem felelős a Hajdú-Bét csődjéért

Bajnai Gordon nem felelős a Hajdú-Bét csődjéért, minden ezzel ellentétes, hazug állításért jogi elégtételt vesz - közölte az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség kedden.

2013.05.07 15:12MTI

Arra reagáltak, hogy Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője kedden tudatta: a Vidékfejlesztési Minisztérium újranyitja a Hajdú-Bét aktáit, és tárgyalni hívta a kisemmizett gazdákat. A kormánypárti politikus sajtótájékoztatóján hozzátette: a Hajdú-Bét a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis cégcsoport tulajdonában volt, és bár a volt miniszterelnök mindig tagadta, hogy tudatos lett volna a cég csődje, ezt az érintett családok "nehezen hiszik".

Az Együtt-PM erre úgy válaszolt: a rezsim közpénzen terjesztett hazugságokkal igyekszik elfedni "katasztrofális kormányzását", és kormányzati hatalmával visszaélve, adóforintokból finanszírozva próbálja "levadászni" Orbán Viktor kihívóját.

Az igazság az, hogy Bajnai Gordon másfél évvel azután került a Wallis Zrt.-hez, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe, közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja - közölték.

A közlemény szerint Bajnai ennek ellenére többször is személyesen hívta fel az agrárkormányzat figyelmét a bajba jutott gazdák nehézségeire. Ennek hatására az állam több lépcsőben kártalanította a legkisebb termelők tekintélyes részét, de ez természetesen nem tudott gyógyírt jelenteni minden érintett család minden gondjára - jegyezték meg.

A volt kormányfő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: propagandacélokat szolgál, hogy a kormány három év elteltével épp most veszi elő a Hajdú-Bét aktákat. Egyúttal jelezte, minden eddigi pert megnyert a róla a Hajdú-Bét-ügyben hazugságokat állító médiumokkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.