Meghökkentő pénzügyi tranzakciók

Kiszipolyozták Bajnaiék a Hajdú-Bétet?

Miközben beszállítóit már alig fizette a Hajdú-Bét 2003 végén, a Bajnai Gordon által vezetett Wallis érdekeltségéből gátlástalan módon szivattyúzták ki az ingó és ingatlan vagyont. A pénzek átjátszásáról ciprusi, abu-dzabi és luxemburgi cégek képviselői dönthettek, de a magyar libatenyésztőket senki sem kérdezte.

2009.04.04 09:01Magyar Nemzet

Meghökkentő pénzügyi tranzakciókat bonyolított le egymás között a csőd szélén tántorgó Hajdú-Bét Rt. és tulajdonosa, a Bajnai Gordon által vezetett Wallis Rt. 2003–2004-ben. A Hajdú-Bét Rt. a Magyar Nemzet  birtokába jutott, 2003. december 8-i közgyűlési jegyzőkönyvének tanúsága szerint a részvényesek ellenszavazat nélkül úgy döntöttek, hogy cégük 125 millió forintos kölcsönt nyújt az egyébként stabil anyagi háttérrel rendelkező Wallisnak, továbbá 180 millió forintos hitelkeretet is biztosít a Bajnai Gordon által vezérigazgatott társaságnak.

Hogy miért hitelezett mintegy 300 millió forintot a végnapjait élő Hajdú-Bét a Wallisnak, nem tudni, mindenesetre több mint különös, hogy egy csőd közelében lévő társaság adjon kölcsönt gazdag tulajdonosának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.