Fontos emlékezni

Bolgár államfő: úgy építhetünk jobb jövőt, ha tanulunk a múltból

"Fontos emlékezni a történelemre, mert az az egyetlen módja egy jobb jövő építésének a következő generációk számára, ha tanulunk a múltból."

2013.04.03 13:39MTI

Roszen Plevneliev bolgár köztársasági elnök a bulgáriai zsidók második világháborúban történt megmentéséről rendezett kiállítás megnyitóján szólalt fel kedden, Budapesten. 

A Holokauszt Emlékközpontban a bolgár államfő kiemelte: 1943-ban országára a tengelyhatalmak szövetségeseként nagy nyomás nehezedett, hogy deportálja a zsidókat, de "a sötét és viharos időszakban" megtette, ami más államnak nem sikerült: megmentette zsidó származású állampolgárai életét. 

A közel 50 ezer bulgáriai zsidó megmentésében a legnagyobb szerep a társadalomnak jutott, amely békésen, de határozottan kiállt a zsidók védelmében - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.