Már az ötödik áldozat

Újabb bolgár önégető halt meg

Meghalt pénteken a kórházban az a 41 éves bolgár munkanélküli férfi, aki kilátástalan helyzete miatt két nappal korábban felgyújtotta megát a Bulgária északkeleti részén fekvő Szitovóban.

2013.03.22 18:11MTI

A családapa már az ötödik áldozata a balkáni országban februárban kezdődött önégetési hullámnak. Az elkeserítő szegénység miatt az elmúlt két hónapban heten gyújtották fel magukat.
 
Februárban Bulgáriában tömegtüntetéseket tartottak a hirtelen megugrott rezsiköltség és a korrupció miatt, aminek nyomán lemondásra kényszerült a Bojko Boriszov vezette kormány. A balkáni országban május 12-én tartanak előre hozott választásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.