Bolgár és török kamionban

Hamis ruhaszállítmányok Gyulánál és Nagylaknál

Több mint 25 ezer darab, különböző világmárkák jelzésével ellátott hamis ruhaneműt találtak a pénzügyőrök Gyulánál és Nagylaknál egy bolgár, valamint egy török kamionban.

2013.03.28 09:59MTI

Némedi Varga Éva, a NAV dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök Gyula közelében egy közúti ellenőrzés során vizsgáltak át egy az okmányok szerint Törökországból Belgiumba és Franciaországba ruházati termékeket szállító bolgár tehergépjárművet. 

A rakomány átvizsgálása során az okmányokon szereplő bejelentett áruk között zsákokban és dobozokban különböző világmárkák jelzésével ellátott, összesen 7776 darab melegítőt, pólót, farmernadrágot, átmeneti kabátot, széldzsekit találtak – tudatta az őrnagy. 

Röviddel később a járőrök a 43-as úton, Nagylak közelében egy Törökországból Németországba textilárut szállító kamiont vizsgáltak át. A raktér végében sorakozó műanyag zsákok felnyitásakor 18 856 darab védett logóval ellátott szabadidő ruha, gyermek pulóver, póló került elő – közölte a sajtóreferens. Az előzetes szakértői vélemény alapján a ruhaneműk hamisítványok.
 
A NAV a két, összesen 80 millió forint értékű szállítmányt lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölésének és szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt eljárást indítottak – mondta Némedi Varga Éva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.