Választók millióit vezetet meg?

MDF: Orbán Viktor kérjen bocsánatot a jobboldali szavazóktól és a nyugdíjasoktól!

Mint azt egy, a napokban kiszivárgott egyetemi beszélgetésből megtudhattuk, az inkompetens MSZP-SZDSZ kormány által véghezvitt rombolásra a legnagyobb ellenzéki párt első embere sokakat sértő dacpolitizálással kíván válaszolni.

2008.05.26 13:17ma.hu

Annak első lépéseként a nyugdíjasokkal fizettetné meg a kormánypártok elhibázott politikáját, s tervezi mindezt úgy, hogy az ominózus beszélgetésen elhangzottak szerint jobboldali választók millióit vezette meg a 2006-os választások során. A Fidesz elnöke azóta sem cáfolta ugyanis minapi kijelentését, mely szerint a rossz gazdasági helyzettel olyannyira tisztában volt, hogy igazából nem kívánta megnyerni a két évvel ezelőtti választásokat, sőt tudta, hónapokkal előtte, hogy nem is lehet megnyerni.

Az MDF arra kéri Orbán Viktort, kérjen bocsánatot a jobboldali választópolgároktól, akik 2006-ban hittek benne, s szavazatukkal támogatták politikáját. A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint egy rossz helyzetre rossz válaszokat kínálni megoldásként épp olyan felelőtlenség, mint nem tenni semmit az adott probléma érdemi kezelése érdekében. Márpedig mint azt egy, a napokban kiszivárgott egyetemi beszélgetésből megtudhattuk, az inkompetens MSZP-SZDSZ kormány által véghezvitt rombolásra a Fidesz első embere sokakat sértő dacpolitizálással kíván válaszolni. Jó példája e politikának Orbán Viktor azon – mindeddig nem cáfolt elképzelése -, amely a szükséges reformok egyik kulcsát a nyugdíjak befagyasztásában látja.

Tervezi mindezt úgy, hogy az ominózus zárt beszélgetésen elhangzott, s azóta sem cáfolt kijelentések szerint valójában megvezette a rászavazó jobboldali választópolgárokat. Szavazók százezreit, millióit csapta be 2006-ban, hiszen, mint az Orbán Viktor beismerte, valójában nem kívánta megnyerni a két évvel ezelőtti választásokat, sőt tudta, hónapokkal előtte, hogy nem is lehet megnyerni. Úgy tűnik, a soha nem látott ígéretlicit csupán szükséges díszlet volt, igazából nem akart győzni, hiszen tisztában volt a magyar gazdaság romos állapotával, s semmi kedve nem volt a romok eltakarításához hozzákezdeni. Az már csak hab a tortán, hogy a megnyerni nem kívánt 2006-os politikai meccset követően még mást próbált felelőssé tenni annak elvesztéséért.

A Fidesz elnöke ezzel a kijelentésével több millió jobboldali szavazót sértett meg, akik most joggal érezhetik úgy: becsapták, s két éve becsapják, hiszen mindaz, amire ők szavazatukat adták, s amiben azóta hittek, hamis illúziókon alapult csupán. A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint nem ez a válságból kivezető út. A kormányzati bársonyos semmittevésre adott válasz nem dacpolitikában, hanem az építő, szakmai programokon alapuló, új társadalmi szerződés megalkotásában keresendő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.