Kicsinyes bosszúvágy?

Az MSZP kíváncsi: mi szerepel Orbán Viktor feketelistáján?

Az MSZP tudni szeretné, milyen beruházások leállítása szerepel Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének feketelistáján - mondta Lendvai Ildikó, a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

2008.05.23 12:38MTI

Az autópálya-építések leállítása egy százalékkal mérsékelné az ország GDP-jét, több tízezer munkahely és vállalkozás létét veszélyeztetné, és 1200-1400 milliárd forint uniós forrástól esnénk el - közölte a frakcióvezető annak kapcsán, hogy az Index internetes portál szerint az ellenzéki pártelnök a közelmúltban egy zártkörű előadáson arról beszélt, kormányra kerülésük esetén leállítanák a nagy állami beruházásokat.

Lendvai Ildikó azt mondta, az autópálya-építések leállítása példaként hangzott el az előadáson, ezért tudni szeretnék, szerepelnek-e a tervezett leállítások között iskola- és kórházberuházások, a húsz leghátrányosabb kistérség szakrendelőjének fejlesztése, a kollégiumi férőhelyek bővítése. A kormánypárti politikus kitért arra, hogy a metróberuházás leállításáról szóló hírek ellentmondásosak, de a többi beruházás leállítását nem cáfolta senki. "Nem volna-e illendő ilyenkor az érintettnek megszólalnia?" - tette fel a kérdést. Lendvai Ildikó hangsúlyozta: a feketelistát politikai szempontok szerint kicsinyes bosszúvágyból állíthatták össze, ami szerint minden rossz, amit az előző kormány elkezdett, és mindent le kell állítani.

Az MSZP tudni akarja azt is, hogy ha van ilyen gazdasági feketelista, akkor létezik-e szociális feketelista. Kell tudnunk, hogy a Fidesz támogatja-e az egykulcsos adót, a minimálbér adómentességének megszüntetését, a családi adókedvezmény tervezett visszaállításával a családi pótlék csökkentését - sorolta Lendvai Ildikó.

A politikus szerint az egész országnak választ kell kapnia arra, hogy Orbán Viktor az ország felelős vezetését tűzte ki programjába, "vagy egyszerűen dodzsemezni akar, vagyis minél többeknek akar nekimenni". Kérdésre válaszolva a frakcióvezető azt mondta, Orbán Viktor és a Fidesz határozott célként tűzte ki az előrehozott választást. Ha pedig erre gondolnak, akkor saját programjukat a 2009-es, 2010-es beruházásokra is érvényesíteni akarják - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.