Ki mond igazat? Orbán vagy az index.hu?

Kéri László: Orbán Viktor nem beszélt a négyes metró leállításáról

Orbán Viktor nem beszélt a négyes metró beruházásának leállításáról a filmművészeti egyetemen tartott zártkörű összejövetelen. Erről Kéri László, az egyetemi politológiai klub vezetője és házigazdája tájékoztatta az MTI-t annak kapcsán, hogy előzőleg ezzel ellentétes állítást közölt az index.hu portál csütörtökön. A hírportál csütörtök este azt közölte: igazat írtak.

2008.05.23 06:59MTI

"A filmművészeti egyetemen sok éve tartott zártkörű összejöveteleink sohasem voltak nyilvánosak. Orbán Viktor néhány héttel ezelőtti látogatásáról az Indexben megjelent kétrészes tudósítás - másod- és sokadlagos forrásokból származó - állításait cáfolni méltatlannak tartom. Mind tételesen, mind pedig összességükben" - szögezte le közleményében Kéri László.

Mint írta, az ügyben keletkezett politikai viharra tekintettel "azt azonban határozottan állíthatjuk, hogy Orbán Viktor nálunk nem beszélt a négyes metró leállításáról". Hozzátette: az üggyel való foglalatoskodást - és az Index állításai miatti mesterséges magyarázkodási kényszert - ezzel befejezettnek tekintik. A nap folyamán nagy vihart kavart az az Index hírportál cikkében megjelent, Orbán Viktornak tulajdonított kijelentés, miszerint kormányra kerülésük esetén 2010-től két évig "nem hagyományos kormányzás lesz", és "sokaknak sok minden fog fájni".

Az Index szerint Orbán azt is mondta, hogy az állami nagyberuházások, így a 4-es metró és az autópálya-építések leállítását is tervezi. Fenntartjuk a Kéri-féle szemináriumról írt, Orbán befagyasztaná a nagy állami beruházásokat című cikkünket, aminek tartalmát több, az előadáson részt vett forrásunk is megerősített - közölte Kéri László MTI-hez eljuttatott közleményét követően az index.hu.

A portál ugyancsak közleményben reagálva azt írta: "Kéri László utólagos közleményében ugyan csak a 4-es metró leállításáról szóló részt próbálja cáfolni, a cikk többi állításáról nem tesz említést". Mint írják, határozottan állítják, hogy Orbán igenis beszélt a nagy állami beruházások, így a 4-es metró beruházás kifizetéseinek leállításáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.