Március 15-ei demonstráció

Elkezdődött a Milla tüntetése a fővárosban

Elkezdődött az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) tüntetése az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél a fővárosban csütörtök délután három óra után.

2012.03.15 15:09MTI

A rendezvény kezdetére megtelt a Szabad sajtó útja, a Kossuth Lajos utcában pedig a Ferenciek terén álló templomig állnak a szimpatizánsok, akik folyamatosan érkeznek a helyszínre.

A Milla rendezvényén mások mellett beszédet mond Parti Nagy Lajos író és Galkó Balázs színművész, Majtényi László volt adatvédelmi biztos pedig átadja a Rák Bende-díjakat, amelyeket az alkotmányosság lebontásáért legtöbbet tevők kapnak minden évben.

A program részeként beiktatják az alternatív köztársasági elnökké választott Pityinger László (Dopeman) rappert.

A szervezők fel fogják olvasni a Milla 12 pontját, amelyben sajtó- és vallásszabadságot, népképviseletet, közteherviselést, független igazságszolgáltatást, demokratikus jogalkotást, átláthatóságot, korrekt munkavilágot, esélyegyenlőségen alapuló köz- és felsőoktatást, fenntartható fejlődést, valamint az EU alapértékei melletti határozott kiállást követelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.