Veszélyeztetett, zaklatott, erőszakolt

Kislányával fajtalankodott: nyolc évet kapott az apa

Szemérem elleni bűncselekmény, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint zaklatás miatt nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte Sz. Zoltánt hétfőn a Kecskeméti Városi Bíróság.

2012.02.06 12:20MTI

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró indoklása szerint kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy a családjától külön élő vádlott a láthatás idején nála tartózkodó kilencéves leányával fajtalankodott, kiskorú gyermekeit veszélyeztette, korábbi élettársát zaklatta.
   
A vád szerint a 36 éves vádlott 2008 márciusáig együtt élt a Szabadszállás melletti tanyán élettársával és két közös gyermekükkel. Az italozó vádlott és élettársa között megromlott a kapcsolat, ezért a férfi elköltözött. A vádlott telefonon és közös gyermekeik útján rendszeresen életveszélyesen fenyegette meg korábbi élettársát.
   
A sértett 2009 márciusában zaklatás miatt feljelentette a vádlottat.
   
Két kiskorú gyermeke - egy kilencéves kislány és egy 14 éves fiú - gyakran látogatták édesapjukat. A vádlott 2009 második felében több esetben is fajtalankodott kislányával.
   
A kecskeméti nyomozási bíró meghallgatta a két gyermeket, édesapjukra részletes, terhelő vallomást tettek.
   
A bíróság előtt a 14. életévét betöltő fiú részletesen vallott az őt és édesanyját ért zaklatásokról, fenyegetésekről, valamint a telefonon küldött fenyegető üzenetekről. Azt is elmondta, hogy tanúja volt annak, amikor egyszer az édesapja fajtalankodott a testvérével.
   
A kislány vallomását is idézte a tanácsvezető bíró. A gyermek elmondta: édesapját szerette, csak akkor tartott tőle, amikor "ilyeneket követett el" vele szemben.
   
A bizonyítási eljárásban meghallgatott tanúk is megerősítették a vádhatóság állításait.
   
A bírói tanács elnöke hangsúlyozta: a férfi súlyosan megszegte a kiskorúak nevelésével kapcsolatos kötelességeit, rettegésben tartotta korábbi feleségét és két kiskorú gyermekét.
   
Súlyosbító körülményként vette figyelembe a bíróság a férfi büntetett előéletét, valamint azt, hogy a nemi erkölcs elleni bűncselekményt folytatólagosan követte el a nevelése alatt álló, védekezésre képtelen kiskorú gyermekével szemben.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban az ítélet enyhítéséért nyújt be fellebbezést. A bíróság fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.
   
A fellebbezések miatt a büntetőper másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.