Az anya öt évet tölt rács mögött

Féltestvérével és anyjával fajtalankodott: tíz évet kapott

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a fülöpszállási férfit, aki éveken át fajtalankodott féltestvérével; anyjuk, aki tudott a történtekről, és vérfertőző kapcsolatot tartott fenn fiával, öt év fegyházat kapott.

2011.05.26 12:45MTI

Az ítélet szerint a most 25 éves elsőrendű vádlott egy fülöpszállási lakásban élt édesanyjával és két féltestvérével. Lényegében a férfi töltötte be a családfői szerepet, meghatározta, hogy a két lány mit csinálhat, hova mehet, pénzét mire költheti. Féltestvérei tartottak a férfitól, aki kiabált velük, és néha meg is verte őket.
   
A család tagjai a lakásukat, sőt az egyes helyiségeket is zárták, környezetükkel nehezen kommunikáltak. Emiatt a két leánytestvérnél szorongásos betegség, a mutizmus jelei mutatkoztak: előfordult, hogy senkihez sem voltak hajlandóak szólni.
   
2000 nyarától az akkor 14 esztendős elsőrendű vádlott többnyire a sértett tiltakozása ellenére, kihasználva családfői szerepét és féltestvérének kiszolgáltatottságát, rendszeresen fajtalankodott az akkor hétéves lánnyal.

A fiú éveken át hetente több alkalommal is erőszakoskodott a sértettel, és mindig elmondta neki, hogy a történtekről senkinek sem beszélhet, de valójában ettől nem is kellett tartania a kislány betegsége miatt. 2007-ben, röviddel az előtt, hogy a lány 14 esztendős lett, a férfi közösült is vele, majd később többször is megerőszakolta.
   
A lány az első közösülés után szólt a történtekről az anyjának, ő azonban nem tett semmit. 2008 őszétől pedig az asszony és fia heti rendszerességgel fajtalankodtak és közösültek egymással.
   
2009. május 12-én a sértett egy rendőrnőt keresve megjelent a fülöpszállási körzeti megbízotti irodában, majd a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon részletesen beszámolt a vele történtekről.
   
Az elsőrendű vádlottat erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, és jogerősen tíz év fegyházra ítélte. Az asszony bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak bűntettért, valamint tettesként elkövetett vérfertőzés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettéért öt év fegyházat kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.