Szexuálisan zaklatták társukat

Előzetesben a fajtalankodó gyermekotthoni gondozottak

A rendőrség közölte: előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a bíróság a szedresi gyermekotthon két gondozottját, akiket szemérem elleni erőszakkal gyanúsítanak.

2011.06.24 16:58MTI

A szekszárdi rendőrkapitányság péntek reggeli tájékoztatása szerint két 17 éves fiatal egy fiú társukat rendszeresen bántalmazta, megalázta, fenyegette és fajtalankodásra kényszerítette. A két gyanúsítottat összehangolt akció keretében szerdán vették őrizetbe.
   
Sándor Zoltán, a Szedresi Speciális Gyermekotthont működtető Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: a rendőrség azután vette őrizetbe a két fiatalt, hogy a sértett pszichiáterének elmondta, hogy szexuálisan zaklatták; a pszichiáter jelzésére az intézmény vezetője tett feljelentést.
   
A 2005-től működő speciális gyermekotthonban 16 drogfüggő, magatartászavaros fiatalkorú él; az alapítvány Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyéből, illetve Fótról fogad állami gondozott fiatalokat.
   
2008-ban Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum egy tanulmánya nyomán vizsgálatot indított a szedresi otthonban; az ombudsman jelentésében többek között aggályosnak tartotta, hogy a gyermekotthonban a gyerekek bekerülését három hónapos izoláció követi, valamint hogy visszatérésük után megmotozzák őket.
   
Sándor Zoltán a jelentés kapcsán közölte: az addigi gyakorlatot az országgyűlési biztos kérésének megfelelően módosították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.