Kizárták a bántalmazást

Eltört egy háromhetes csecsemő combcsontja a zalaegerszegi gyermekotthonban

Tisztázatlan módon eltört egy háromhetes csecsemő combcsontja a megyei önkormányzat zalaegerszegi gyermekotthonában; a rendőrség testi sértés gyanújával indított nyomozást.

2011.04.09 10:04ma.hu

A kisfiút és két másik csecsemőt múlt szombaton az éjszakai órákban egy gyakorlott gondozó tette tisztába, majd reggel hatkor vették észre, hogy a gyermek lába megdagadt.

A kórházi vizsgálat során kiderült, hogy eltört a csecsemő combcsontja, ezért a kórház értesítette a rendőrséget. Az elsődleges vizsgáltok kizárták a bántalmazást, a rendőrség testi sértés gyanújával folytat nyomozást, a csecsemőotthonban pedig belső vizsgálatot indítottak - írta a Zalai Hírlap.

Kecskeméti Katalin, az intézmény vezetője a lapnak azt nyilatkozta, hogy "szerencsétlen véletlenről lehet szó". A gyermekorvos szerint kissúlyú, koraszülött gyermekeknél előfordulhat ilyen törés.

A vezető arról is tájékoztatta a napilapot, hogy kezdeményezésére két gyermekotthonban élő kamasz ügyében is vizsgálatot indítottak.

A 11 és 13 éves fiút március végén egyik reggel közös ágyban találták. A gyerekekkel pszichológusok foglalkoznak, és kezdeményezték az idősebb, enyhén értelmi fogyatékos gyermek más intézménybe helyezését is. A két fiú ügyében szemérem elleni erőszak miatt folytat nyomozást a rendőrség - olvasható a napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.