Románia: 33 százalék plusz egy év alatt

Harmadával nőtt a román gépjárműpiac

Az idei év első két hónapjában 33 százalékkal több gépjárművet adtak el Romániában, mint egy évvel azelőtt, tette közzé kedden a román autógyártók és -importálók egyesülete (APIA). Az első két hónapban több mint 51 100 gépjármű talált gazdára Romániában, tavaly az első két hónapban 38 ezer.

2008.03.19 13:10MTI

A járművek közül legtöbbet a személygépkocsik közül értékesítettek: összesen 42 300 autót adtak el, 28 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A piacvezető továbbra is a Dacia. A francia Renault tulajdonában lévő romániai gyárban előállított Daciákból 14 ezret értékesítettek, és ezzel a román autómárka áll az első helyen, 28 százalékos piaci részesedéssel. Második a sorban a Skoda 8 százalékkal, harmadik a Volkswagen 7,3 százalékkal, negyedik a Ford 7 százalékkal. Ez utóbbi három gyártó külön-külön körülbelül háromezer autót értékesített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.