Egy tanulmányszerűen elegáns francia

A vonzásra épít a Citroen DS Inside

A vadonatúj DS Inside tanulmányautó a 2009-es Genfi Autószalon tiszteletére igazán trendi külsőt öltött. Az elegáns, hódító Séduction mellett itt a formabontóan divatos Dandy is.

2009.03.17 12:40ma.hu

A DS Inside - mint tudjuk már - a DS3 előfutára, amely a Citroen új, exkluzív termékcsoportjának első modelljeként 2010-ben kerül forgalomba.

„A DS Inside egy rendkívül elegáns, kifinomult stílusú, háromajtós kompakt gépkocsi. Letisztult, művészi formája kifinomult dinamizmust sugall. Minden apró részletét a letisztult vonalak és a megszokással való szakítás alapelve mentén dolgozták ki, hogy a DS Inside tanulmányautót jelképező cápauszonyhoz hasonlóan, a meglepetés erejével hasson” - mondja Mark Lloyd, a Citroen Típuskínálat és Design részlegének vezetője.

A vonzó egyéniségű tanulmányautó jelenleg két különböző külsővel jelenik meg. Az egyik a sötétbarna ruhába öltöztetett, fémesen csillogó tetővel kialakított, hódító megjelenésű változat. A másik változat inkább formabontó, divatkövető stílusú, amely a tetszetős külső érdekében, a tükörhöz hasonló sötétszürke gyöngyház színt lakkozott élénk rózsaszínnel társítja. Ez utóbbi merész változatot először a 2009-es Genfi Autószalonon mutatják be.

A DS Inside tanulmányautó páratlan vezetési élményt nyújtó, nagy vonzerővel rendelkező, gazdag képzelet- és érzelemvilágot tükröző, erőteljes stílusú modell. Az autó magával ragadó vonalvezetése páratlan vezetési élményt sugall, emellett kiváló helykínálatra, kényelmi szolgáltatásokra és kiviteli minőségre enged következtetni. Az új, egyedi termékcsoport minden tagjánál ezt a tervezési irányvonalat követik és ezek a stílusjegyek jelennek meg.

„Az új termékcsoport lényege a vágyak maradéktalan beteljesítése, mit sem veszítve az autózás és a vezetés élményéből. A versenytársak prémium kategóriába tartozó termékeinek egyre inkább elérhetetlen áraihoz viszonyítva szintén vonzó alternatívát kínál” - nyilatkozta Olivier Henry, az új termékek bevezetési projektjeinek vezetője.

A DS Inside az ellenállhatatlan vonzerő és a kifinomultság minden stílusjegyét magán hordozza. Vonzó és elegáns megjelenésű, letisztult és kifinomult stílusú. Energikus, lendületes vonalakkal megrajzolt, telt idomokkal csábít. A karosszéria mágnesként vonzza a tekintetet, amelynek erőtől duzzadó oldalfalai dinamikus, érzéki, kézzel fogható hatást keltenek.

A karosszéria minden apró részletének finom kidolgozására külön gondot fordítottak. A krómozott díszítések kontrasztja és csillogása még jobban kihangsúlyozza az autó dinamikus vonalvezetésű karosszériáját. A Citroen-embléma, a fényszórók, az oldalsó díszcsíkok és a visszapillantó tükör házak háromdimenziós kialakítása véget nem érő fényjátékkal kápráztat el. A fényszórók karosszériával egyező színezése, valamint a krómozott keretbe foglalt LED-es hátsó lámpák, a legapróbb részletekre való odafigyelést bizonyítják. A karosszéria színéhez tökéletesen illő 18 collos csillogó, krómozott könnyűfém keréktárcsák is a DS Inside gondos kivitelét tükrözik.

A bemutató modellen a karosszériától elütő színű tető szinte lebeg. A látszólagos nyugalom közepette a karosszéria övvonalában mintha egy cápauszony emelkedne ki. Az orr-részen, az impozáns méretű, krómozott hűtőrács két oldalán elhelyezett fénykibocsátó diódák (LED) világítják meg a cápa megbabonázó tekintetét.

Letisztultság és kifinomultság. A vonzalomtól a rajongásig. Egy irányvonal, egy vágy kibontakozása: a meglepetés erejével ható, vonzó megjelenésű autót alkotni. A DS Inside tanulmányautó elsőként bemutatott változata leginkább egy nagy divatcég kreációjára emlékeztet tetszetős, kifinomult és elegáns stílusú sötétbarna ruhájával és fémesen csillogó tetejével.

A titokzatos, sötét gyöngyházszín, mint egy parfümös üveg a kellemes, drága illatot, úgy zárja magába a csillogó és visszaverődő fényt. A karosszéria meleg színárnyalata a hideg, fémes csillogású metálfényezés kombinálásával olyan hatást kelt, mintha a tető külön lebegne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.