A Citroen DS Inside első fotói

Három modell szerepel majd a DS kínálatában

Rajongói talán rossz néven vennék, ha a Citroen elővenné ikonikus egykori modelljét, mondván: "DS csak egy van". Ezt a tervezők is tudják, és biztosak lehetünk benne, hogy amit kitaláltak, méltó lesz a nagy elődhöz.

2009.02.13 09:59Kapás Róbert, ma.hu

A Citroen körül nagy a mozgás mostanság. Változik az arculat, változnak a márkakereskedések, az elvárások, a módszerek. A legnagyobb változást azonban minden bizonnyal az új DS sorozat jelenti majd a márka háza táján.

Ha visszatekintünk, leszögezhetjük, hogy a DS bő fél évszázaddal előtti megszületésétől fogva egyet jelentett az eredetiséggel, az autózásról és a jövőről alkotott formabontó elképzelésekkel. Külsejében, megjelenésében is teljesen eltért a kor addigi szellemiségétől.

A Citroen ezért döntött úgy, hogy visszanyúl gyökereihez, genetikai örökségéhez, és új termékeinek státuszát azzal az üzenettel határozza meg, amelyet a DS neve játékos angol nyelvű rövidítésként használva jelent: Different Spirit, azaz „eredeti szellemiség”.

Sokáig titkolták, de már azt is tudjuk, hogy az új termékcsoportba három új, kis-, alsó közép- és felső középkategóriás modell tartozik majd, amelyeket 2010-től hoznak forgalomba, kiegészítve velük a márka törzskínálatát.

A DS az új termékcsalád közös elnevezése lesz. A három új modell neve tehát: DS3, DS4 és DS5. A közös név egységbe foglalja a hasonló tulajdonságú modelleket, úgy, ahogyan a törzskínálat modelljeit a C betűvel és egy számmal, az egyterűeket pedig a Picasso névvel illeti a márka.

A család első tagja a DS Inside tanulmányautó. Mint a fotókon is látszik, az autó küllemében a legkevésbé sem akar legendás névadójára hasonlítani - annál inkább szellemiségében.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.