Klasszikusan exkluzív

Az Alfa Brera igazi presztízs-kupévá nőtte ki magát

Sportosság és elegancia egyedülálló, exkluzív csomagolásban. A formák és térfogatok harmóniája által attraktív, erőteljes és bizalomgerjesztő autóra találunk a Brera modellekben, az Alfa Romeo minden műszaki kiválóságával.

2008.10.29 18:40ma.hu

Dióhéjban ennyi az Alfa Brera szellemisége, azé az új presztízs-kupéé, amely mély érzelmeket kelt, és maximális vezetési élményt garantál. Az új modell alapját a Giugiaro által tervezett Brera prototípus képezte, amely rohammal hódította meg a sajtó és a közönség szívét, majd elnyert egy sor becses kitűntetést: a „Kiállítás legjobbja” az Autoweek magazinnál a Genfi Szalonon, ugyanez a prototípus-kategóriában a Villa d"Este Elegancia-versenyen, két kategóriagyőzelem a Challenge Bibendum 2002-n, (a „világ egyik legelegánsabb autójának”), majd a „leglenyűgözőbb autó” cím a 2002-es Párizs – Monte Carlo Super Car Rally alkalmával. Mindenkire elemi erővel hat az autó félreismerhetetlen olaszos eleganciája és abszolút egyedi, megismételhetetlen stílusa, amely az igazi sportautózás vérpezsdítő élményét ígéri.

Az Alfa Brera erőteljes, kompakt autó, amely személyiségével uralja az utat, ahol megjelenik. Mutatós, 2+2 üléses karosszériájának méretei: 1830 mm széles, 4413 mm hosszú és 1372 mm magas, 2525 mm tengelytávval. Elöl-hátul elkarcsúsodó formája a beleolvadó lökhárítókkal és lámpákkal, kecsesnek és a valóságosnál kisebbnek mutatja.

Külleme a klasszikus stílust viszi sikerre, modern interpretációban keltve életre a hagyományos Alfa Romeo elemeket. Egyetlen pillantásra észrevenni, hogy a hátsó ablak a legendás Giulietta Sprintre emlékeztet, vagy hogy a hátsó rész az utóbbi időszak Alfa Romeo modelljeivel mutat rokonságot. A motorháztető az ötvenes éveket juttatja eszünkbe, akárcsak a domináló hűtőmaszk. A nagy hátsó lámpák, a négy kipufogóvéggel együtt, erős sportkocsi benyomását keltik, akárcsak a könnyűfém felnikre szerelt széles gumiabroncsok. Nagy, fix panoráma üvegtető fürdeti fényárban az utasteret, és adja a tágas tér hatását, ugyanakkor hozzájárul az autó áramvonalas látványához is.


Az Alfa Brera háromféle motorral kapható: két benzines és egy turbó dízellel. A két benzines közvetlen JTS befecskendezésű, Twin Phaser technikájú motor a 260 lóerős 3.2 V6 JTS és a 185 lóerős 2.2 JTS. Mindkettő az Alfa Romeo eredetien újszerű műszaki megoldásait vonultatja fel, köztük a JTS közvetlen befecskendezést és a szívó-, illetve kipufogó vezértengely folyamatos fázisállítását. A 200 lóerős 2.4JTDm 400Nm maximális nyomatékának 90%-a már 1750-3500 f/perc tartományban rendelkezésre áll, és széria hozzá a részecskeszűrő.

Ezekkel az erős, tüzes és rugalmas, már alacsony fordulatszámról nagyszerűen húzó motorokkal visszakapcsolás nélkül is élénken lehet előzni. Miközben maximális élvezetté teszik a vezetést, keveset fogyasztanak, és kímélik a környezetet.

Az új Alfa Brera megalkuvást nem ismerő kontrollt és vezetési élményt kínál. A komfort és a dinamika régi hagyomány az Alfa Romeónál, de az Alfa Brera esetében különös hangsúlyt kaptak. Az új kupé fantasztikus futóművet kapott, újszerű konstrukcióval, amely kiváló eredményt garantál. Az első felfüggesztés magasan elhelyezett kettős keresztlengőkarjai precízen vezetik a kerék mozgásait.

Ez az elrendezés az autóversenyzésből származik, hallatlanul élénkké és pontosan irányíthatóvá teszi az autót. A multilink hátsó futómű is nagyszerűen felügyeli a kerék rugózását, és elsőrangú autózást tesz lehetővé.


Az Alfa Brera vásárlói kétféle felszereltségi szint közül választhatnak, amelyek kielégítik a legigényesebb vevőt is.

Az első felszereltségi szinten alap a fedélzeti számítógép, a kétzónás klímaautomata, aktívszenes szűrővel, az elektromos külső tükör, a motorindító gomb a műszerfalon, a VDC a Dombsegéddel, a parkolássegítő, a 16 colos alukerék, a szövetkárpit, a vezető térdlégzsákja és a CD-játszós rádió.

A második felszereltségi szinten ezekhez járul a fix panoráma üvegtető, a rádiókezelés a kormányról, az elektromosan behajtható külső tükör, az Alfatex kárpit, a fényezett alumínium dekoráció, az esőérzékelő, az automatikus világításkapcsoló, valamint a 17 colos alukerék.

A mindkét változathoz kapható sokféle opció között van elektromos, memóriás ülésállítás, háromfokozatú ülésfűtés, utasoldali térdlégzsák, riasztó, színes képernyős navigátor, kihangosítós GMS telefon és a Bose HI-FI rendszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.